Ce este SEO? Explicat in romana

Ce inseamna SEO?

Search engine optimization (SEO) inseamna in limba romana Optimizare pentru Motorul de Cautare. SEO este un cumul de practici implementate, ce au scop cresterea calitatii si cantitatii traficului atras pe site din motorului de cautare in speta Google. SEO este o stiinta practica in continua schimbare.

Ce este SEO defapt?

Pentru a intelege si mai bine ce este SEO vom imparti conceptul in 2 parti principale:

  • Ce inseamna Trafic de Calitate? Poti atrage multi utilizatori pe site. Dar daca ei vin pe site-ul tau pentru ca Google le spune ca site-ul tau se ocupa cu piese auto, cand defapt site-ul tau vinde piese auto second hand din dezmembrari, asta ar insemna ca tu vei primi un trafic de slaba calitate. Vizitatorii ar fi mai mult interesati de piese auto noi nu second hand.
  • Ce inseamna Cantitate de Trafic? Pai, odata ce atragem vizitatorii potriviti pe site, acestia vor transmite semnale ce dovedesc interesul pentru produsele din site-ul tau. Google va incepe sa ofere mai multa incredere site-ului tau si il va afisa mai sus in clasamentul de afisare pentru cautarile relevante continutului tau din site. Cu cat ai mai mult trafic de calitate cu atat mai bine pentru site-ul tau.

Cat de important este SEO?

Pai este super mega important. Dupa cum se vede in imaginea de mai jos.

Eu am efectuat o cautare pe google si la o rezolutie de 1280×800 pixeli, pe un laptop de 13 inch, primele 4 rezultate afisate sunt cele platite deci Google AdWords.

Imediat dupa aceste 4 rezultate platite urmeaza rezultatele naturale, adica pozitionarile SEO.

Daca vrei sa atragi trafic bun pe o expresie cheie trebuie sa fi in top 3 rezultate naturale. Practic site-ul tau trebuie sa fie afisat imediat sub rezultatele platite. Si presupunand ca esti puternic pe nisa ta, vei avea la orice ora din zi si 1 pozitie cu anunt platit la google adwords.

cat de important este SEO

Cum functioneaza SEO?

Putem spune ca SEO este rezultatul magic afisat pentru o intrebare ce tu o scrii in casuta de cautare a motorului de cautare fie el Google, Bing, Yahoo.
In realitate o sa te uimeasca ce cauta oamenii pe Google ­čÖé

ce se cauta pe google

 

Te-ai intrebat vreodata cum functioneaza mecanismul din spatele rezultalelor afisate de Google pentru o cautare efectuata pe o expresie cheie? Sa stii ca in spatele afisarii acelei liste de rezultate relevante de raspunsuri pentru expresia cheie sta un algoritm foarte complex. Acest algorim Google in speta este din ce in ce mai inteligent si mai precis in evaluarea rezultatelor potrivite pentru afisare ca raspuns al cautarea efectuata de tine.

Uite cum arata factorii cei mai importanti ai algoritmului Google. Acesti factori definesc ce inseamna SEO si in ce consta o optimizare SEO pentru un site.

factori seo moz

 

Cand te uiti la graficul de mai sus incepi sa intelegi ce inseamna SEO. Foarte sumar poti concluziona ca sunt elemente ce le poti optimiza destul de repede la tine pe site si tin de continutul efectiv al site-ului. Apoi trebuie sa investesti in PR adica in articole de presa, evenimente si actiuni care sa aduca site-ul tau in atentia publicului tinta.

 

Vrei sa stii mai multe despre ce este SEO? Citeste si aceste articole:

Ce inseamna link building

Cat costa SEO

Cresterea Vanzarilor Online cu SEO sau AdWords Facebook

Urmareste acest video de 4 minute despre ce este SEO

In ce consta SEO:

Pe scurt SEO necesita parcurgerea a 2 etape majore Optimizare continut din site si cresterea Autoritatii site-ului prin link-building. Vezi aici ce inseamna linkbuilding.

1. Optimizarea onpage a site-ului (Pasul 1)

Optimizarea onpage a site-ului este etapa cea mai important─â prin care ne asigur─âm c─â Google poate ├«n╚Ťelege ce cuvinte cheie ╚Ťinte╚Öte con╚Ťinutul publicat. Practic spunem algoritmului Google ce vindem (servicii si produse) ╚Öi cui vindem, precum ╚Öi loca╚Ťiile pe care le deservim.

2. Cresterea Autoritatii Site-ului (Pasul 2)

Autoritatea ├«n SEO ne asigur─â c─â Google ne recunoa╚Öte calitatea. Google ne confer─â autoritate pentru c─â avem con╚Ťinut de calitate apreciat de vizitatorii site-ului. Adica rata de iesire sau bounce rate mica si rata de conversie mare.
Pentru a cre╚Öte autoritatea site-ului trebuie s─â public─âm con╚Ťinut de o calitate mare. Continut pe care utilizatorii vizati s─â ├«l partajeze ╚Öi s─â fac─â trimitere cu link c─âtre site-ul nostru.
Deci autoritatea se m─âsoar─â ├«n elementele ce exprim─â popularitatea site-ului ╚Öi a con╚Ťinutului.
Link-uri din alte site-uri cu autoritate mare, share-uri pe facebook, linkedin, google+, twitter, like-uri pozitive pe facebook.

In Concluzie, ce inseamna SEO? 

Pe scurt cum func╚Ťioneaz─â SEO: pasul 1 Optimizare con╚Ťinut din site (onpage) ╚Öi pasul 2 dezvoltare autoritate SEO (offpage).

SEO ├«nseamn─â 20% optimizare tehnic─â ╚Öi 80% strategie de publicare con╚Ťinut util pentru utilizatorii site-ului.

Cand mai spun ca SEO este o vrajeala, ma refer ca SEO este necesar DAR nu este deajuns. In contextul actual de business daca faci doar SEO si nu acorzi destula atentie traficului din AdWords, Facebook, Email Marketing si SMS marketing vei creste foarte lent afacerea. I

n ziua de azi sa acorzi atentie doar canalului de promovare SEO inseamna ca limitezi foarte mult sansele de succes ale afacerii tale online.

Vrei sa stii mai multe despre SEO? Citeste si aceste articole:

Ce inseamna link building

Cat costa SEO

Cresterea Vanzarilor Online cu SEO sau AdWords Facebook

 

Adrian Ficker

Adrian Ficker

Trainer Marketing Online la LeonPaul Media
Co Fondator LeonPaul Media. Antreprenor concentrat pe rezultate. Cultivator de ideii si strategii de vanzare online. Ofer expertiza practica de marketing si vanzari acumulata in 15 ani.Pasionat de SEO, AdWords si Facebook Ads.
Adrian Ficker

Ultimele postari ale lui Adrian Ficker (vezi toate)