Preturi SEO

Cauti preturi SEO corecte? afla optiunile si capcanele in tarifarea serviciilor SEO.
In lumea web in care traim astazi, decizia de a apela la Servicii SEO nu mai este optionala. Este esential sa faci optimizare SEO pentru site-ul tau.

Inainte de a incepe optimizarea, trebuie sa intelegi si sa accepti ca traficul organic nu iti poate aduce 99% din vanzarile online.

Este important sa intelegi cand sa astepti rezultate de la investitia in SEO si cand sa apelezi la traficul platit direct la Google si Facebook.
Odata ce ai implementat un plan de promovare online integrat vei observa ca site-ul tau poate sa vanda bine.

SEO este cel mai important canal de atragere trafic pe site. SEO iti aduce trafic, si nu orice fel de trafic ci trafic calificat si corect tintit pe afacerea ta.

Ce asteptari poti avea de la optimizarea SEO?

SEO este un proces complex prin care aduci trafic natural pe site. Daca ai cuvinte cheie in top-ul rezultatelor google iti cresc vanzarile sau numarul de cereri de oferta.
DACA timpul si cunostintele nu iti permit sa implementezi tu procesele de SEO atunci ai nevoie sa apelezi la servicii SEO. Un consultant SEO iti va optimiza site-ul si te va promova constant.
Scopul fiecarui site este sa fie pozitionat in prima pagina a rezultatelor de cautare Google. Daca esti in pagina 2 nu obtii trafic deloc.

Ce pret are SEO?
Preturi SEO LeonPaul Media Romania

Preturile SEO depind de factori multipli. Conteaza cat de mare este site-ul, cat de competitive sunt cuvintele ce trebuiesc optimizate SEO si care sunt obiectivele pe termen scurt si lung ale firmei.

Daca ne referim stric la aspectul de PRET, SEO este ofertat in moduri diferite de fiecare firma.

  • Exista pret SEO ofertat pe ora de consultanta.
  • Exista pret SEO ofertat pe abonament lunar.
  • Exista pret SEO ofertat per proiect, spre exemplu un audit.

Existau si oferte de SEO in care plateai doar rezultatul de pozitionare. DAR nu prea se mai practica acest model de pret in contractele de SEO.

Alegerea unui consultant SEO este precum achizitia unei masini. Depinde ce vrei sa obti. Vrei Hyundai sau BMW? Multe intrebari sunt de raspuns cand cumperi o masina. La fel se intampla si la stabilirea pretului unui proiect SEO.

Sa detaliem fiecare model de ofertare a unui pret pentru SEO.

 • SEO cu plata la performanta

Acest tip de contract SEO nu este recomandat in zilele noastre. A fost o vreme buna in care era destul de simplu sa pozitionezi un site in prima pagina. Asta se intampla demult cand competitia era mai mica pe fiecare industrie. Poti cadea in campcana de a iti seta obiective irealiste si sa pierzi timp pretios asteptand rezultate.

 • Pretul SEO per Proiect

Pretul agreat per proiect este unul foarte intalnit in cazul Auditarilor SEO. sau in cazul implementarilor in site a unui audit SEO. Pretul depinde de tipul de proiect. Pentru un site de prezentare servicii vom avea un pret mai mic decat in cazul unui magazin online unde pretul este direct proportional cu dificultatea nisei site-ului.

 • Pretul SEO la abonament lunar

Aceasta este metoda cea mai familiara in contractele de SEO. Include pretul pentru un audit complet precum si servicii recurente precum analiza si optimizare cuvinte noi, rapoarte, managementul de continut, obtinerea de link-uri. Acest tip de contract SEO aduce cele mai bune rezultate de optimizare. Fiecare proiect are o curba de invatare in care te acomodezi particularitatile brandului pe care il optimizezi.

Pret SEO Abonament Orientativ

 • SEO oferit cu Pret per ora de consultanta

De obicei se apeleaza la un pret per ora in cazul in care se va furniza un serviciu de consultanta pre contractuala. Sunt cazuri atipice in Romania, in care esti chemat ca si consultant pentru a doua opinie. Se apeleaza la tariful per ora si atunci cand inca nu sunt clare obiectivele si beneficiile obtinute in cadrul unui contract SEO anterior.

Cateva preturi SEO uzual intalnite

  1. Project based: Pretul variaza de la 200 EUR si poate ajunge pana la 3.000 EUR. Depinde de ce anume se contracteaza. Poate fi doar un Audit tehnic si o strategie de implementare caz in care poti fi fericit cu 200 EUR. Poate fi o strategie complexa si foarte detaliata pentru un site cu sute de pagini caz in care pretul creste.
  1. Preturile pentru abonamentele lunare de SEO: pornesc de la 100 EUR/luna pentru un site mic si depasesc 500 EUR/luna pentru un site mare sau magazin online. Este de mentionat daca pretul SEO din abonament include si serviciile de linkbuilding sau creare continut in site.
 1. SEO oferit cu Pret per ora de consultanta. Un consultant SEO in Romania este platit cu 50 – 100 EUR/ora in functie de spectrul de servicii contractate.

Orice model de contract vei alege, referitor la SEO trebuie sa ai in minte urmatoarele aspecte:

  • SEO necesite rabdare si timp. SEO este o investitie pe termen lung. Exista si campanii agresive de SEO dar este bine sa le iei in calcul doar in cunostinta de cauza, pentru ca pot aduce penalizari.
  • Nu toate firmele SEO sunt la fel. Nu alege cel mai mic pret pentru SEO. Alege agentia SEO potrivita stilului si obiectivelor tale. Este foarte important sa fi pe aceeasi unda cu consultnatul SEO ales.
  • SEO se schimba permanent si la fel o vor face si pozitionarile site-ului tau. Algoritmi se actualizeaza in permanenta si odata cu ei sunt necesare actiuni corective in strategia de SEO aplicata.
 • Alege o Agentie SEO, este cea mai buna idee. Sunt necesare cunostinte vaste si complexe pentru SEO. O agentie sare peste greseli pe care poate ca tu le vei face. ┬áPentru a obtine profit in urma optimizarii site-ului este un aspect care nu tine doar de agentia SEO.
  • SEO nu poate garanta mentinerea rezultatelor. Dupa ce ai obtinut pozitiile de top pentru cuvintele cheie sa nu te imbeti cu apa rece crezand ca vei ramane acolo pentru totdeauna. Competitia lucreaza, algoritmi se schimba, trebuie sa ramai in jos si sa continui sa faci SEO pentru site-ul tau.
  • SEO nu poate produce rezultate instant.
 • Pretul cel mai mic pentru un serviciu SEO poate sa iti aduca probleme.
 • SEO oferit cu un pret de sub 100 EUR trebuie sa iti ridice semne de intrebare serioase, in cazul in care nu este corect adaptat proiectului tau.
 • La 100 EUR cumva platesti doar o consultanta punctuala pentru proiectul tau?. SEO nu este ieftin. SEO este o investitie care iti poate aduce mult profit daca o faci cu cine trebuie si cum trebuie. La investitie ma refer ­čÖé

Cere oferta noastra personalizata si compara corect Preturile de SEO.Compara Preturile SEO Corect