Cele mai bune plugin-uri WordPress

cele mai bune pluginuri wordpress

cele mai bune pluginuri wordpress

Care sunt cele mai bune plugin-uri WordPress folosite de specialisti

Unele dintre instrumente posibil sa fie deja instalate sau poate aveti deja ceva alternativ prezentat ca solutie de catre programatorul ce va instalat site-ul.

Setarea plugin-urilor wordpress recomandate în continuare poate fi progresivă pe masură ce apare necesitatea.
Zona de securitate și optimizarea SEO recomand să fie cu prioritare de abordat cu plugin-urile recomandate.

Pentru site-ul tau wordpress iti recomand urmatoarele module si plugin-uri, selectie din top 3 pentru specializarea fiecarui plugin:

1. Securizarea platformei

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan


Securizeaza, alerteaza si blocheaza incercarile de logare neautorizate.
Este ok in varianta gratuita, nu va speriati de alertele zilnice este doar o bifa ce se poate elimina din setarile plugin-ului. Vin multe alerte pentru incercarile de intruziune pentru ca toate site-urile WordPress sunt vizate de hackeri.

2. Securizarea plaformei

Rename wp-login.php


Redenumeste personalizat URL-ul de logare in platforma setat implicit de WordPress.
Acest aspect schimba mult situatia pentru incercarile de intruziune pe adresa implicita de logare. Deci se va schimba URL-ul numesite.ro/wp-admin in numesite.ro/adresameadeintrare
Este ca si cum de indata ce hotii nu iti cunosc adresa si nu stiu unde este usa, degeaba au ei scule de desfacut usa ca v-or trebui sa o caute pana se plictisesc.

3. Plugin Optimizare SEO WordPress

Yoast SEO


Cel mai popular, cel mai bun si cel mai usor de folosit instrument de optimizare a site-ului SEO in wordpress.
Necesita cunostinte de baza in optimizarea SEO, dar odata invatat procesul poti atinge performante foarte bune pentru site.

4. Optimizarea vitezei site-ului wordpress

WP Super Cache


Cu acest plugin poti optimiza viteza de incarcare a site-ului.
Viteza de incarcare a site-ului conteaza enorm in comunicarea cu publicul tau.
Jumatate de secunda in plus la incarcarea site-ului determina plecarea utilizatorului. Ca sa marchez importanta vitezi de incarcare a site-ului vă dau un exemplu.
Amazaon.com a avut o perioada in care viteza de incarcare a site-ului a crescut cu un sfert de secunda. A avut pierderi cuantificate la 1 milion de dolari. Acest lucru s-a intamplat doar cateva zile evident. Deci, un sfert de secunda conteaza enorm, o jumatate de secunda conteaza enorm de mult. Optimizarea vitezei site-ului este o prioritate pentru toti detinatorii de site-uri. In paralel cu un design adaptabil pentru telefoane si tablete.

5. Redirectari de URL-uri

Redirection


In cazul in care s-a facut migrarea site-ului si au fost schimbate URL-urile pe noul site, este necesar un plugin cu care sa faci redirectarea pentru adresele vechi catre cele noi. Este ca si cum ti-ai schimba adresa de la casa si postasul ar primi direct noua adresa. Nu ar fi frumos sa lasam vizitatorul sa ajunga la o adresa din site care nu mai exista si sa primeasca eventual o pagina 404. Putem insa sa il redirectam fara ca el sa simta asta catre pagina relevanta nou creata. Cand spun pagina ma refer la pagina de tipul site.ro/pagina1 redirectata catre site.ro/pagina-noua-2.

6. Dezvoltarea listei de abonati (newsletter)
https://sumome.com/app/list-builder?src=stories-wpplugins
Este o compilatie de aplicatii usor de instalat si testat. Cu acest plugin poti cere inscrierea vizitatorului la o lista de email sau poti sa ii ceri un like sau share, fara sa fi agresiv. Nivelul de agresivitate al mesajelor il stabiliesti singur. Este foarte eficient daca este utilizat in contextul corect de comunicare cu vizitatorul.
Acest plugin iti ofera si popo-uri personalizate pentru abonarea la newsletter, si butoane de partajare (sharing) a informatiei.

7. Realizarea de pagini de aterizare personalizate.
Deci vorbim de landing page-uri.
https://wordpress.org/plugins/landing-pages/
Realizarea unor pagini speciale de oferta, pentru captare a unor cereri de oferta, pentru prezentarea unui seminar cu inscriere. Acest plugin te ajuta sa configurezi simplu si rapid pagini de aterizare eficiente prin care reduci distragerile de atentie pentru vizitator. Practic mentii vizita pe drumul desenat de tine in pagina de aterizare. Spre exemplu prezinti oferta, beneficii, studiu de caz si implementezi un formular simplu de inscriere. Totul intr-o singura pagina simplu configurate de tine.
Grafica se poate utiliza din tema existenta a site-ului tau, sau se pot selecta teme speciale de grafica din modul. Poti realiza pentru fieare pagina de aterizare un formular de captare date personalizat si liste unice in care se salveaza datele captate. Astfel nu iti mai bati capul strangerea datelor de inscriere din emailurile in care ti-a fost trimise. Sa stii ca majoritatea instrumentelor de colectare datelor pentru inscrieri, trimit datete intr-un email fara sa le salveze intr-o lista speciala in site.

8. Semnatura personalizata a articolelor
https://wordpress.org/plugins/simple-author-box/screenshots/
sau
https://ro.wordpress.org/plugins/starbox/screenshots/
Pentru fiecare articol si pagina creata in site, este foarte important sa folosesti o semnatura frumoasa a autorului. Astfel oferi mai multa credibilitate informatiilor expuse. Acest plugin te ajuta sa prezinti o semnatura frumoasa pe fiecare articol. Configurezi poza, link-uri catre profilele sociale si o scurta biografie a autorului.

9. Coduri de inserat in site de la Google, Facebook

Tracking Code Manager


Tracking Code manager este un plugin care iti ofera posibilitatea sa administrezi toate scripturile si codurile de la Google, Facebook, afiliati intr-un singur loc.
Nu conteaza unde vrei sa plasezi codul sau scriptul pe site pentru ca Tracking Code Manager te lasa sa pui scripul in ce pagina din site vrei. Daca folosesti pentru website Google Analytics, Facebook Custom Audiences, Facebook Retargeting, Google Remarketing, eye tracking analytics, affiliate tracking pixels vei face fata usor centralizari intr-un singur loc a acestor coduri/scripturi. Inserarea codului de remarketing in site-ul tau devine floare la ureche.

Lista ramane deschisa, pana acum acestea sunt cele mai bune plugin-uri de wordpress pe care le-am folosit cu succes si care le folosesc cel mai frecvent profesionistii in marketing online.