cat costa reclama facebook

cat costa reclama facebook-ads

Cat costa promovarea Facebook Ads?

Probabil ca ai si tu o afacere sau ceva de vanzare cum ar fi o carte si te-ai gandit ca promovarea pe Facebook te poate ajuta. Ei bine afla ca daca folosesti facebook-ul doar pentru a da din degete cu prietenii, te costa doar timp. Timpul tau mai mult sau mai putin pretios.

Dar daca vrei sa folosesti facebook-ul ca mijloc de promovare atunci afla cu tristete ca orice postare care o faci fie ea un video cool, o imagine, un text simplu sau un link catre unul din produsele tale, acea postare Facebook o trimite gratuit in medie la doar 8% dintre prietenii sau fanii paginii tale.
Deci, daca ai 1000 de prieteni in lista si postezi ceva cu gandul de a fi mai vizibil, mai popular sau cu un scop mercantil, atunci, probabil ca o sa ajungi cu acea postare la maxim 80 dintre prieteni. Evident ea poate ajunge gratuit si la doar 40 dintre ei. In functie de niste parametrii ce tin de algoritmul facebook.
Si, uite asa poti devenii ocnas in facebook. Adica sa lucrezi cu nervi si spor zilnic negativ pentru marele Facebook.
Ce credeai ca faci afaceri fara sa investesti bani reali?

Publicitatea pe Facebook este rentabila.
DAR, numai atunci cand investesti bani nu doar timp.
Si acest lucru se intampla pentru ca algoritmul de raspandire a informatiilor catre cei ce interactioneaza cu tine sunt mereu in schimbare.

Stiai ca Facebook iti arata doar ce iti place?

Cum asa?
Pai o sa primesti postari ale prietenilor cu care ai interactionat. Si anume ai dat constant like sau ai commentat sau ai dat share informatiilor primite de la ei intr-o anumita perioada.
Eu am zile in care primesc actualizari de la maxim 3 persoane. Am prieteni multi dar Facebook imi arata doar noutatile de la “prietenii” cu care am interactionat in trecutul foarte apropiat.

Bun, deci, acum gandeste-te cand iti promovezi afacerea pe Facebook fara sa platesti si fara sa faci niste campanii istete de facebook ads, ce asteptari poti avea?
Pai simplu, in mod constant postarile tale vor fi livrate celor ce au interactionat cu postarile tale in trecutul apropiat. Ma refer la postarile livrate in mod natural la cei maxim 8%.
Ei si?
Pai da, vei ajunge mai mereu la aceleasi persoane pana cand ei se vor plictisii si nu vor mai interactiona cu postarile tale. Poate chiar le vor ascunde sau iti vor da spam.
Abia atunci sa te astepti sa mai ajungi cu postarile gratuit si la altiii de prin marea ta lista.

Ok, acum ca am lamurit marea greseala cu promovarea gratuita pe Facebook hai sa vedem cat costa Facebook Ads.

Poti lua lejer in considerare un cost minimal de 0,30 de bani per click obtinut pe o postare sponsorizata in Facebook Ads.
Avem la dispozitie multe modalitati de a derula campanii de publicitate prin Facabook Ads.

Poti sa derulezi reclame pe Facebook catre o lista de clienti pentru care ai adresele de email stiai?
Poti sa faci o reclama foarte isteata in care sa tintesti publicul ce manifesta interes fata de un anumit brand. DAR pagina brandului trebuie sa fie destul de importanta astfel incat sa o poti selecta la sectiunea de interese cand configurezi campania.

Un aspect foarte important de mentionat este cel al costului. Reclama pe Facebook costa putin in comparatie cu alte medii de promovare. Este adevarat ca reclama pe facebook nu este o reclama afisata in urma unei solicitari cum este reclama efectuata pe Google AdWords.
Totusi daca ai langa tine un consultant marketing online experimentat poti face reclama pe facebook foarte eficient. Trebuie sa platesti, da, trebuie sa platesti la Facebook pentru a avea cu adevarat impact, pentru a fi vizibil si ulterior profitabil.

Audienta este cel mai important aspect in promovarea cu facebook ads.

Pentru a sublinia cat de importanta este audienta in strategia de promovare pe facebook atasez imagine urmatoare:

cat costa reclama facebook-ads
Pe Facebook, cei mai in varsta au o reducere la costul per click. Vedeti in imagine despre ce vorbesc. Cine vrea promovare pe Facebook il ajut eu cu realizarea strategiei potrivite. Cu banii investiti unde trebuie putem face minuni.

Ce repercursiuni are investitia in reclama catre un public tinta cu o varsta mai inaintata?
In primul rand, trebuie sa vezi daca oamenii mai in varsta chiar sunt consumatorii produsului tau.
Apoi daca iti place politica, gandeste-te ca in prag de alegeri cei mai in varsta vor fi mereu bombardati mai tare de reclame ale candidatilor.
Aceasta fraza am scris-o chiar pe timp de propaganda electorala.

Cat costa reclama pe facebook?

In concluzie putem lua in calcul urmatoarele cifre:
a) cost per click incepand cu 0,30 lei bugetul total depinde de tine si pragul de rentabilitate
b) servicii ale specialistului, incepand cu 50 EURO/luna in functie de complexitatea si marimea campaniilor derulate

 

Vrei sa dezvolti profitabil campanii Facebook Ads, contacteaza-ne.

Memoreaza oferta noastra de Servicii SEO Garantate si Campanii Promovare Google AdWords.
[pirate_forms]