SEO Romania

seo romania

Studiu de piata al fenomenului SEO in Romania. Perspectiva scrisa de o firma SEO sincera.

Cat de important este SEO in Romania?

97% din căutările efectuate online in România sunt realizate prin intermediul motorului de căutare Google.

Primele 4 rezultate afisate natural primesc acelasi trafic care il primesc si anunturile platie la Google AdWords.

Avem 883,142 domenii înregistrate în România și circa 8,8 milioane de utilizatori de internet. Asta nu înseamnă că toate acestea sunt subiect de SEO in Romania. Dar ne dă un sentiment de dimensiune a pietei de optimizare site-uri SEO din Romania.

De asemenea, mai mult de 80% dintre utilizatori fac cercetarea pe Google înainte de a face o achiziție, indiferent dacă achiziția este făcută online sau într-o locație off-line ca un magazin specializat.

 

Viteza internetului factor in dezvoltarea SEO

Avem 16 de milioane de conexiuni mobile 3G + și 4G de internet. Așa că, designul receptiv al site-ului este un factor foarte important pe piața românească de SEO.

România are viteze foarte bune de internet.  Majoritatea utilizatorilor de internet din Romania au acces la conexiuni internet cu viteză de top. La nivel mondial, România se situează în top 10 pe clasamentul viteza de conectare la internet.

Avem aproximativ 200 de companii care oferă servicii de SEO. Dintre cele 200 de firme cel putin 30 au o  experiență îndelungată si practica în intelegerea algoritmilor SEO.
La aceste 200 de firme de SEO, putem adăuga, de asemenea, experți individuali numiti si freelanceri SEO.

Probleme intampinate la o Firma de SEO

În ceea ce privește practicile SEO, pot să spun că nu toate versiunile de algoritm lansate în SUA au fost aplicate imediat si pe deplin de catre Google in România.

Putem vedea o mulțime de nișe specializate în cazul în care clientul are mai mult de un domeniu în prima pagină a rezultatelor cu site-uri clonate. Aceasta fiind o tactică de monopol care încă mai funcționează.

De asemenea, o mare problemă apare in adaptarea strategiilor de construire a link-urilor (linkbuilding) care au fost utilizate în trecut și sunt, de asemenea, încă folosite.
Ne referim aici la tactici de link building facute pe site-urile de tip ferma de link-uri și pe subdomeniile cu IP-uri C-Class, cum ar fi Blogspot sau WordPress.

Avem, de asemenea companii SEO care fac outsourcing pentru conținut gestionand și link-uri, cu un foarte mic simț al realității fata de algoritmul Google. Am întâlnit bloggeri cu mai mult de 10 de domenii găzduite pe același IP.

In continuare remarcam ca exista proprietari de site-uri care gândesc că SEO este ieftin și singura cale de a obține trafic bun.

Pentru ca am experienta AdWords și Facebook, pot să spun că SEO nu este cel mai bun mod de a investi bugetul anual de marketing.

În concluzie, piata de SEO din România are multe provocari dar si oportunitati de dezvoltare.
Cu toate că, suntem în urmă cu educația antreprenorilor care abia acum înțeleg ce este SEO și cum poate fi utilizat pentru afacerile lor.

Daca cauti o oferta, ca firma de SEO avem urmatoarea propunere:

PLAN - PRICE

Description

AUDIT si STRATEGIE SEO

Oferta SEO ce cuprinde realizarea unui audit SEO complet si furnizarea unei strategii clare de crestere a site-ului. In urma implementarii recomandarilor site-ul va creste. 

ABONAMENT SEO

 

Oferta SEO cu contract de servicii lunar.  Cuprinde realizarea unui audit complet si furnizarea unei strategii clare de crestere a site-ului si bugetul de linkbuilding. Pentru site-uri si nise competitive abonamentul va fi ajustat. 

CONSULTANTA PUNCTUALA 

Oferta SEO prin consultanta punctuala este disponibila pentru site-uri mici sau proiecte ce necesita doar anumite operatiuni de ajustare a strategiei. Serviciile se adapteaza la nevoile fiecarui site.

 

 

Iti recomand sa citesti si articolele: