Sari la conținut

Cum câștigi mai mulți bani

cum sa faci bani

Toți ne dorim să câștigăm mai mulți bani.

Eu, acum vreau să câștig mai mult timp liber, defapt mai mult timp pentru mine.
Acum 4 ani îmi doream să câștig mai mulți bani.
Acum 15 ani imi doream să câștig mai multă experiență.

Firea umană (NU primărița PSD) se pare că este nativ orientată către creștere. De aceea mereu ne întrebăm cum câștigăm mai mulți bani, mai multă experiență, mai multă recunoaștere etc

Există mai multe modalități de a câștiga mai mulți bani, iar alegerea depinde de abilitățile, interesele și resursele tale. Iată câteva strategii și sugestii care te pot ajuta să crești veniturile:

1. Dezvoltă-ți abilitățile și educația: Investește în dezvoltarea abilităților tale prin învățare continuă și educație. Acest lucru îți poate deschide uși pentru oportunități mai bune de carieră și pentru a obține poziții mai bine plătite.

2. Explorează oportunități de creștere în carieră: Caută modalități de avansare în carieră în cadrul companiei în care lucrezi sau explorează alte opțiuni în domeniul tău de expertiză. Poți căuta promovări, proiecte mai complexe sau trecerea la un alt loc de muncă care oferă o compensație mai mare.

3. Dezvoltă o abilitate sau un hobby într-un venit secundar: Identifică abilitățile sau hobby-urile tale care pot fi monetizate. Poate fi vorba despre scrierea de articole, fotografiere, design grafic, programare sau orice altceva care îți stârnește interesul. Poți oferi serviciile tale ca freelancer sau poți începe o mică afacere pe cont propriu.

4. Investește: Dacă ai economii, poți lua în considerare investițiile pentru a genera venituri suplimentare. Poți investi în acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale sau alte instrumente financiare, în funcție de nivelul tău de risc și de obiectivele tale financiare.

5. Lansează o afacere: Dacă ai o idee de afacere și spirit antreprenorial, poți considera lansarea propriei afaceri. Începe prin a-ți valida ideea, a realiza un plan de afaceri și a căuta finanțare, dacă este necesar. Lansează-ți afacerea într-un domeniu în care ai expertiză și pasiune.

6. Dezvoltă-ți prezența online: Dacă ai abilități în domeniul digital, poți construi o prezență online și să explorezi oportunități de a genera venituri prin intermediul blogului, vlogging-ului, marketingului afiliat sau vânzărilor online.

7. Negociază-ți salariul: Dacă simți că meriți o creștere a salariului în locul de muncă actual, poți să îți pregătești argumentele și să negociezi cu angajatorul tău. Fă cercetări cu privire la nivelurile salariale din industrie și evidențiază-ți realizările și contribuțiile aduse companiei.

8. Economisește și gestionează-ți banii eficient: Creează un buget, urmărește-ți cheltuielile și economisește bani acolo unde este posibil. Fii atent la datoriile și dezvoltă obiceiuri financiare sănătoase, cum ar fi investiile regulate și economisirea pentru viitor.

Este important să reții că câștigarea mai multor bani necesită de obicei efort, timp și dedicație. Fiecare persoană are propriile circumstanțe și resurse, așa că este important să identifici strategiile care funcționează cel mai bine pentru tine și să fii perseverent în urmărirea obiectivelor tale financiare.

Mai jos îți voi dezvălui 3 moduri reale, testate de a căștiga mai mulți bani.

Atenție mă refer la termenul de a căștiga mai mult producând valoare, muncind. Aduc această clarificare pentru că pe Google există și căutări asociate creșterii dar care pot avea înțelesuri si conotații diferite, vezi imagine atașată, mai jos.
Acest articol este un drum plin de întrebări la care trebuie TU să îți răspunzi. Eu doar îți spun ce a funționat la mine personal precum si la cativa prieteni.
cum castigi mai multi bani

Deci, iată 3 moduri reale de a câștiga mai mulți bani în viață

 1. a) Devino expert, b) fi mai cunoscut, și c) vindeți timpul mai scump.
  Să elaboram mai mult ideea printr-un șir de întrebări. Fiecare are calea lui personală acum abordăm doar strategiile de creștere.
  Plecând de la supoziția că deja ai un venit stabil ca angajat, liber profesionist sau antreprenor.
  Primul lucru pe care să îl faci este să îți evaluezi poziția față de ceea ce faci zi de zi. Activitatea zilnică îți aduce plăcere, practici meseria actuală cu pasiune? Este ceea ce ai vrea să faci cu toată inima pentru o perioadă lungă de timp, spre exemplu 10 ani de acum înainte? Cheia succesului este pasiunea cu care abordezi viața. Dacă ceea ce faci este ceea ce îți dorești să faci și dai 100% atunci ești pe drumul cel bun și poți face doar mici ajustări ca să crești valoarea câștigurilor.
  a) Ce înseamnă să fi un expert in domeniul de activitate pe care îl iubești?
  Pe o scară de la 1 la 10 unde te afli real ca nivel de expertiză in domeniul tău de activitate?
  Cu siguranță mereu poți fi mai bun în ceea ce faci, DAR cunoștintele tale actuale POT fi valorificate mai bine. Concret scrie acum pe o coală de hârtie ce faci astăzi zi de zi, aproximativ 160 ore/lună. Incercuiește activitățile care aduc valoare clienților tăi, concentrează-te pe optimizarea acestor activități. Principiul Pareto, prin care 20% din actiuni produc 80% din efecte este real și vei observa asta de indată ce vei fi sincer si vei analiza situația zilnic pe o perioadă mai lungă din timp.

  Cât câștigă experții de top din domeniul tău de activitate?
  Fi sincer, alege experții relevanți activității tale.
  Ce activități fac experții pe care îi iei drept model? Află, ține aproape și imită-le obiceiurile. Știai că dintre toți oamenii prosperi, de succes financiar, DOAR 2% au avut o moștenire financiară pe care au dezvoltat-o continuu? restul de 98% dintre oamenii prosperi, au devenit prosperi prin forțele proprii crescând și dezvoltându-se, investind continuu în ei și fiind consecvenți.
  Drumul cei mai rapid și sigur ca să câștigi mai mult este să imiți și să perfecționezi procesele unui model care deja are succes. Vezi care sunt parametrii ce trebuie să îi atingi.Evaluează-ți cercul de cunoștințe și prieteni. Odată ce ți-ai propus să crești financiar și ți-ai ales un model de urmat, află cine din cercul actual de prieteni și cunoștințe te poate ajuta să îți atingi scopul. Cercul actual de prieteni te ajută sau te împiedică să crești?(Fă un joc, adresează întrebarea Cum să căștig mai mult prietenilor și cunoștințelor din jurul tău, evaluează ce îți răspund, vezi dacă rezonezi cu ei. Aliază-te cu oamenii de valoare pe care îi consideri un model de urmat.)
  TOȚI OAMENII DE SUCCES AU UN LUCRU ÎN COMUN, ÎȘI FOLOSESC EFICIENT TIMPUL.
  Așadar, prosperitatea financiară este direct corelată cu rezultatul acțiunilor zilnice.
  Află rapid care sunt activitățile la care trebuie să renunți și care sunt activitățile pe care să te concentrezi. Îți zic care sunt activitățile la care eu am renunțat pentru a mă dezvolta. Am renunțat la TV, cel mai mare consumator de timp. Am renunțat la facebook, care de cele mai multe ori este un ziar ce îți livrează non stop stimuli care te distrag de la direcția reală. Folosește facebook-ul în favoarea ta, nu împotriva ta. Crezi că cei mai populari oameni de succes citesc si fac share la informatii pe facebook?
  Schimbă-ți orarul. Am observat că mai ales in București, dar și în alte zone, se pierde foarte mult timp în deplasarea din casă către birou. Eu, am scăzut timpul alocat transportului de acasă la birou cu 60 de minute, schimbând orele la care mă deplasez cu mașina. Mai exact, dimineață plec la ora 6.00 si parcurg 20 de kilometri in 18 minute, in loc să parcurg aceeasi distanță in 60 de minute. Mă intorc spre acasă la ora 15.00 si parcurg iar 20 de kilometri de această dată in 30 de minute in loc de 50 de minute. Deci câștig zilnic 1 oră printr-un orar diferit.
  Aloc mai mult timp activităților care aduc valoare pentru cei din jurul meu.
  b) Cât de cunoscut ești in domeniul tău de activitate?
  Pe o scală de la 1 la 10 unde te situezi ca nivel de popularitate pentru publicul tău țintă?
  Ce acțiuni vei face consecvent pentru a îți crește nivelul de popularitate? O idee foarte bună este să comunici constant valoare către publicul tău țintă prin intermediul seminariilor gratuite, prin intermediul email-ului, mai ales a facebook-ului. Evident un site web te-ar ajuta foarte mult să îți crești nivelul de popularitate. Deci publică informații de valoare cu care ajuți publicul tău țintă. Comunică constant pe mediile de promovare online și offline.
  c) Vinde-ți timpul mai scump.
  Lucrezi 160 ore pe lună. Incasezi 3.000 unități monetare (la unii sunt lei, la altii dolari la altii euro, sau altă moneda). Adică tu cât câștigi per oră?
  Acest calcul este unul empiric, si exprimă doar o valoare brută a timpului. Dacă vrei să Caștigi mai mulți bani, fă calculul la valoare netă. Dacă din 1.000 scădem cheltuielile cu casa, masa, relaxarea ajungem la o cifra mult mai motivantă, spre exemplu, 1.000 minus 700 = 300. 300/160 = 1,87. Adică munca ta zilnică îți aduce un profit de 300 de unități lunare. Acest profit cum il reinvesteși astfel incăt valoarea orară să crească? Poți să vinzi timpul mai scump, adică produsele și serviciile tale trebuie să ajungă la oamenii care plătesc mai mult și de preferat la un număr mai mare. Acest lucru poți să il obții. Apropo, poți să vinzi mai scump și fără să fi expertul numărul 1 la tine in domeniu și fără să fi cel mai popular din domeniul tău de activitate.
  Poți să îți vinzi timpul mai scump începand chiar de azi. Primul pas este să îți propui să câștigi mai mult, apoi să îți faci un plan scurt de acțiune, și să începi să vinzi mai scump.
   

 2. Schimbă-ți percepția asupra banilor. Concentrează-te pe adus valoare nu pe economisire.

  De obicei , persoanele care doresc să își consolideze finanțele se reped la tăierea cheltuielilor. Dar, reducerea costurilor merge bine pe o perioadă scurtă de timp. Induce mai mult stres și îți deraiază atenția de la esența procesului de acțiune și efect. Cu excepția cazului în care ai deja o mulțime de bani și te răsfeți prea mult, cei mai mulți oameni nu își pot consolida prosperitatea financiară prin reducerea cheltuielilor pentru simplul fapt că stilul de viață adoptat este deja destul de limitat în optimizări. În plus, bugetul diminuat, afectează calitatea vieții. Dacă ești în căutarea unei soluții pentru creșterea veniturilor urmeazăți inima.  Oportunități de a câștiga bani mai mulți există din belșug pentru oameni la toate nivelurile de experiență. În timp ce veniturile rapid crescute necesită multă experiență și o livrare de valoare considerabilă către cei ce te plătesc, vor exista mereu și oportunități de câștiguri mai mari pentru orice nivel de expertiză. Ceea ce vreau să subliniez este că dacă nivelul tău de expertiză nu crește considerabil, poți cîștiga mai mulți bani doar prin prisma din care privești situația financiară. Adică, nu te mai concentra pe tăieri din buget, ci concentrează-te pe atragerea mai multor oportunități de afaceri și atragerea unor oportunități mai bine plătite. Deci, poți ajusta volumul de lucru concomitent cu valoarea și calitatea oportunităților abordate. De principiu și această strategie are o directă corelație cu punctul 1 dezbătut anterior. DAR pentru a cîștiga mai mult pe termen lung este obligatoriu să îți schimbi modul de abordare și să te concentrezi pe creșterea oportunităților.

  Vrei sa castigi mai multi bani si sa fii fericit? Schimba-ti focusul. Antrenează-ți creierul să se gandeasca la ADUNARE, nu la scadere (venituri, nu cheltuieli). Nu-ți mai cumpara lucruri de care nu ai nevoie doar din cauza presiunii sociale (ca are si vecinul). Investeste bani in ceva care sa iti aduca alti bani. Fii recunoscator pentru ceea ce ai. Munceste mai mult si mai eficient. Alege sa fii fericit si sa nu te mai stresezi pentru orice. Andrei Chira

 3.  Crește și Renegociază (salariu sau contracte în derulare)

Dacă vrei mai mulți bani și deja ești angajat/salariat sau liber profesionist cu contracte în derulare poți cîștiga mai mulți bani doar cerînd mai mulți bani. Cererea de mărire a salariului trebuie bine argumentată, este tot un proces de vânzare. Trebuie să îți faci un plan de abordare a discuției cu șefu.
Dacă vrei mai mulți bani și ești liber profesionist cu contracte semnate pe valori deja negociate, poți câștiga mai mult de la aceeași clienți prin renegocierea pachetului de servicii, asta înseamnă că trebuie să mai adaugi ceva in plus ca si beneficii la fiecare contract renegociat.

Concluzie

În concluzie, abordează una dintre aceste strategii, pentru a câștiga mai mulți bani pe termen lung.
Toate cele 3 puncte abordate au în vedere ideea de bază că trebuie să îți dorești prosperitatea financiară și trebuie să acționezi consecvent pentru a  schimba situația actuală.
Deci,
1. Devino expert în ceea ce faci, și vindeți timpul mai scump.
2. Schimbă-ți percepția asupra banilor. Concentrează-te pe adus valoare nu pe economisire.
3. Crește și Renegociază (dacă ești salariat)