Cat costa Google AdWords

Toti vrem sa stim inainte sa incepem o campanie de promovare, cat va costa reclama cu anunturi Google AdWords.

Hai sa trecem la lucrurile concrete.

Analiza pret reclama google ads (adwords):

  • cat costa promovarea cu anunturi Google AdWords pentru liber prefesionisti gen Psihologi, Avocati, Traineri, Terapeuti;
  • cat costa Google AdWords pentru un Magazin Online;

    Concluzie: Costul reclamei pe google este influentat de multi parametrii. Promovarea pe google cu AdWords te costa cat vrei tu. Tu alegi bugetul. Dar vezi mai jos niste costuri estimative per click.

Simplist vorbind, costul unei campanii de promovare cu anunturi variaza si depinde de calitatea campaniei de promovare si de competitia care liciteaza pe expresiile cheie ce le folosim.
Spre exemplu, costul pentru un click, adica pentru obtinerea unei vizite pentru conceptul de depresie sau anxietate variaza intre 0,50 lei si 4 lei un click. In cazul terapeutilor.

Alt exemplu, un click pe anunturi Google AdWords in nisa de avocati si juristi variaza intre 0,60 lei si 12 lei. Este diferit costul daca licitezi pe expresia Infiintari Firme Bucuresti sau pe lichidari firme Bucuresti sau pe expresia Avocat Bucuresti.

cat costa google adwords avocati

Publicitatea Google Ads are preturi variabile in functie de nisa din piata. Publicitatea si reclama pe Google la un site cu competitie mare determina costul google adwords este mai mare.

Spre exemplu pentru o agentie de marketing online care ofera servicii de promovare a site-urilor pe Google, un click costa intre 4 lei si 14 lei, in functie de ora la care se liciteaza si orasul din care se efectueaza cautarea.

Cat costa promovarea unui site pe googleAccounts

Free Trial

Free Trial

Projects

Sub-domains

START

100  

Abonament Lunar

Promovare Site Servicii

Setarea Campaniilor Google  Ads 100 EUR 

Buget promovare la Google minim 300 EUR/luna

Promovare 20 cuvinte cheie principale

PROMO

MAGAZIN ONLINE

150  

Abonament Lunar

Promovare Magazin Online

Setarea Campaniilor Google Ads 200 EUR 

Buget promovare la Google minim 600 EUR/luna

Promovare peste 50 cuvinte cheie


MAGAZIN ONLINE MATUR

 250 

Abonament Lunar

Magazin Online Mare

Setarea campaniilor Google Ads 300 EUR

Buget Promovare la Google minim 1500 EUR/luna

Promovare peste 150 cuvinte cheie


Promovarea unui site pe google costa cel putin 500 EUR/luna astfel: 

Buget platit reclama pay per click Google 300 EUR/luna + abonament servicii mentenanta campanii 100 EUR/luna, setarea initiala a contului si a campaniilor 100 EUR doar in prima luna. In luna a 2 a vom creste bugetul alocat catre google pay per clic  la 400 EUR + serviciile de administrare a campaniilor ramane 100 EUR.

Apropo, stiai ca, in medie costul unui clic, adica un vizitator din afara Bucurestiului este mai mic cu 20-30% fata de costul unui click obtinut la o cautare efectuata pe Google din Bucuresti?
cost google adwords national bucuresti
Din imaginea alaturata se poate observa o diferenta semnificativa a costului mediu per click atunci cand reclama google este adresata unei audiente nationale sau unei audiente locale din Bucuresti.

Astfel, concluzionam ca pe un model de afacere ce vizeaza deservirea unui grup de clienti la nivel national campaniile google adwords vor avea un cost diferit. Campaniile realizate pe segmente regionale diferite pot aduce imbunatatiri majore in rata de conversie, adica in rata de vanzare.

Cat costa Google AdWords pentru Magazinele Online?
Alt exemplu pentru magazinele online cu produse specifice, costul anunturilor google adwords variaza intre 0,10 Ron si 0,42 Ron per click. Acest exemplu este pentru un magazin online ce vinde imbracaminte si incaltaminte catre un public tinta foarte specific la nivel national.

Costul anunturilor google adwords difera  in functie de:

  • afacerea ta,
  • zona pe care o deservesti,
  • volumul de trafic,
  • nivelul de competitie

Reclama pe google ads va necesita un buget lunar situat intre 200 EURO/luna si 4.000 EURO/luna. La acest buget mai adaugam si o medie de 10% – 15% serviciile agentiei google adwords care te ajuta sa ai randament online.

Crezi ca o campanie google adwords performanta poate fi facuta de catre un inceptator?

Campania poate fi lansata de orice persoana care stie sa citeasca in limba romana sau engleza. DAR diferenta va fi foarte mare la capitolul eficienta investitiei.

Crezi ca un pilot incepator cu putine ore de zbor va tine sub control o situatie de urgenta precum o aterizare fortata a unui avion Boeing 745 in acelasi mod in care ar face-o un pilot experimentat cu mii de ore de zbor efectuate pe mai multe avioane?

Referitor la costurile cu promovarea Google, agentia noastra propune abonamente de promovare cu tarife fixe pentru servicii. Astfel incat sa reusim sa ne concentram pe scalabilitatea campaniei iar tu nu vei plafona investitiile catre google daca randamentul este unul bun. Vezi aici oferta Google AdWords.

Bine bine, dar, pana la urma daca ne oprim la analiza costului pentru un clic, avem viata foarte scurta in mediul online.
Asadar urmeaza sa punem degetul pe rana.

A fi sau a nu fi promovat online cu Google AdWords?

Cat costa Google AdWords versus Cat costa un client obtinut cu ajutorul reclamei Google AdWords?

Cel mai important aspect in promovare este eficienta bugetului investit.
Adica cat castigam in urma investitiei efectuate.

Bun, deci, cat costa un client obtinut cu ajutorul unei campanii de anunturi google adwords?
Pai depinde. Variabilele sunt in continuare multe. Conteaza cat de bine este realizata pagina de prezentare a produsului sau a serviciului in care aducem vizitatorul ce a dat click pe anuntul din Google.

Noi ne facem treaba foarte bine, aducem sa spunem un vizitator pe site la costul de 0,40 Ron/vizita.

Bun, dar daca pagina, produsul si serviciul nu prezinta coerent beneficiile catre vizitator?
Adica pagina ta, site-ul tau nu vinde, ce este de facut?
Exista sanse mari ca acest vizitator sa se intoarca la rezultatele afisate de Google si sa dea click pe un alt anunt AdWords? Da.

Bun dar daca, avem o pagina de prezentare buna, expunem coerent beneficiile, dar pretul afisat este mai mare decat al concurentilor ce se promoveaza cu un anunt in acelasi timp cu noi?
Exista sanse mari ca vizitatorul sa viziteze si anuntul google adwords servit de competitor, si, sa cumpere de la competitor? Da.

Bine bine, aceste probleme existentiale cam toti cei care facem promovare online le avem constant. Aici poti face diferenta in piata cand ai consultantul potrivit langa tine.

Spre exemplu in domeniul comertului electronic pe domeniul de imbracaminte si incaltaminte specific, costul de achizitie a unei comenzi variaza intre 7 RON si 37 RON pentru o conversie, adica pentru o comanda obtinuta.
Evident ca nu se ajunge la aceste rezultate decat in urma optimizarilor continue efectuate de catre consultant si ajutat de un pret competitiv al produselor vandute de client.

cost achizitie client google adwords magazin online
In concluzie recapitulam raspunsurile astfel:
1. Cat costa Google AdWords?
Raspuns: Costul unui click variaza intre 0,10 lei/clic si 12 lei/clic in domenii mai competitive.

2. Cat costa obtinerea unui client din promovarea cu anunturi google adwords?
Raspuns: Costul pentru o conversie variaza intre 7 lei/client si 300 lei/prospect in cazul unor segmente de piata mai competitive.

3. Consultantul Google Adwords potrivit, poate face diferenta si pentru tine in aceasta lume extracompetitiva a mediului online.

Calitatea reclamei este extrem de importantă. Calitatea campaniei este responsabilă pentru aproximativ 50% dintr-un buget de campanie dus pe apa sâmbetei. Nu trebuie să ne credeți pe noi, intrebati la Google. Putem vorbi cu un consultant Google sa va raspunda la aceasta intrebare.

Promovare Google AdWords Oferta SpecialaVrei reclama pe Google? Incepe campania ta de promovare Google Adwords cu noi? Suntem rapizi si flexibili. Contacteaza-ne.

Adrian Ficker

Ultimele postari ale lui Adrian Ficker (vezi toate)