Promovare social media marketing

promovare social media marketing smm

Ce este Social Media Marketing pe scurt definitie:

Social Media Marketing  (aka SMM) este un concept ce se referă la atragerea de vizitatori concomitent cu atragerea atenției prin intermediul siteurilor de social media precum Facebook, Twitter, Instagram, Youtube

Social Media Marketing ca termen general face referire la diferite tipuri de siteuri care pun la dispozitie modalitati de interacțiune socială complet diferite. Exemplu, Twitter este un site social care permite utilizatorilor să impartășească noutăți cu alti utilizatori intr-un mod foarte diferit de alte platforme. Twitter este util in mediile foarte dinamice precum jurnalismul. Facebook, in schimb, este o retea sociala in toata regula care permite postarea de noutati, evenimente, poze, filme si multe altele. Facebook este platforma de socializare cea mai utilizată in Romania.
In 2015 Facebook avea 8,4 milioane de utilizatori inregistrati, raportat la o populatie de aproximativ 20 de milioane, inseamna o rata de penetrare a pietei de 42%.

Promovare SMM cu o Agentie social media marketing

  1. Aceste medii sociale ajuta la construirea de linkuri care in schimb sustin eforturile de SEO. SEO trebuie coordonat de un specialist SEO din Agentia de marketing online.
  2. Social media marketing (SMM) este o forma de marketing pe internet care foloseste retele sociale ca si unealta de comunicare. Scopul  SMM este de a produce și a impărtăși continut de valoare pe care utilizatorii sa il îndrăgească. Cei ce găsesc valoare în informație vor incepe să impartaseasca cu reteaua lor socială si practic ajută la răspăndirea informației. Astfel Facebook, Youtube, LinkedIn te ajută în creșterea nivelului de expunere si numarul de clienti. Strategia de SMM trebuie coordonata de un specialist cu viziune ampla de business. Apeleaza la o Agentie ca sa fi sigur ca vei obtine comunicare de calitate.

Unul dintre elementele cheie ale SMM este social media optimization sau SMO, adică Optimizarea Social Media.
Acest concept constituie o strategie de a atrage vizitatori noi si unici catre un site. Optimizarea Social Media poate fi facuta in 2 moduri: să adaugi linkuri din retelele sociale de continut, precum RSS feeds si butonul de urmarire pe retelele sociale sau activitati de promovare prin social media, actualizand statusuri sau tweeturi ori comentarii din bloguri.

Facebook, Google My Business, LinkedIn si Youtube te ajută să comunici cu clienții.

Social media marketing ajută o firmă să primească feedback direct de la consumatori sau potențiali consumatori, si in acelasi timp să fie mai apropiata de clientii sai. Elementele interactive ale retelelor de socializare ofera clientilor oportunitatea de a pune intrebari ori de a exprima plangeri, astăzi fiind o bună modalitate de a se face auziti.
Marketingul prin intermediul retelelor de socializare a devenit mult mai bine cunoscut odata cu cresterea popularitatii unor websiteuri precum Twitter, Google My Business, Facebook, LinkedIn si YouTube. Utilizatorii acestor retele de socializare sunt responsabili de modul in care promoveaza un produs sau serviciu pentru a atrage atentia asupra acestuia, si pot fi trasi la raspundere daca nu respecta politicile impuse de aceste websiteuri. Este recomandat sa va asigurati ca stimulentele oferite sunt clar si vizibil prezentate, ca postarile nu contin afirmatii inselatoare sau nefondate.

Acum că am lămurit rapid ce inseamnă social media marketing, iți propun să treci la acțiune.

Vezi cum arată un plan de social media marketing.

Te rog dă un share pe Facebook, pentru că cineva îți va fi recunoscător.