Sari la conținut

Optimizare SEO Gratuita

Studiu de caz optimizare SEO gratuita

Iată cum poți să faci optimizare SEO GRATUIT.

Cum poti face optimizare SEO gratuit

Poate vei spune că Adrian, este nebun, se pune rău cu firmele de SEO. Cum să dezvălui secrete de optimizare seo gratis?

Ei bine, nu sunt nebun și port un mare respect pentru cei ce lucrează in marketingul online. (este destul de stresant, mai ales SEO)

Există consultanți SEO care acționează cu etică și ajută clientul să obțină rezultate bune online. Majoritatea sunt oameni de cuvînt, problema optimizării seo de cele mai multe ori apare la bugetul alocat si așteptările irealiste de la buget.

OK, in opinia mea, fiecare deținător de site web ar trebui să știe cu ce se manancă optimizarea SEO a propriului site.

O creștere semnificativă a traficului natural, în urma optimizării site-ului dpdv SEO, poate să o obțină toți antreprenorii.

Cum poți face optimizare seo gratuit a site-ului propriu ?

In imaginea de mai jos apare clar alb pe negru rezultatul procesului de optimizare SEO gratuita pentru un site de servicii.  In imagine este surprinsă evoluția unui site din Romania, de servicii pentru care proprietareasa a aplicat toate sfaturile mele despre SEO gratis.

Studiu de caz optimizare SEO gratuita

Acest site a fost optimizat doar la nivel de continut al site-ului (onpage), deci fără atragerea de link-uri (linkbuilding).

Doamna proprietară a site-ului, cu ajutorul unui instructaj minimal și cu multă perseverență a ajuns să dezvolte traficul natural de la 150 de vizitatori pe luna, la 750 de vizitatori pe luna.
A realizat acest lucru fără să investească in linkbuilding sau social media. Practic a obținut aceste rezultate doar cu optimizarea seo onpage.

Deci site-ul ei beneficieaza de optimizare SEO gratis, pentru că din punct de vedere investiție financiară nu s-a investit deloc. In schimb s-a investit timp și pasiune pe subiectele abordate în site.

Așadar, iată că optimizarea seo gratuită se poate aborda de orice antreprenor.

Primul pas este să descarci instumentul de optimizare seo gratis. In finalul articolului am plasat link catre fisierul ce contine toate informațiile necesare pentru a baneficia și tu de optimizarea site-ului tău gratuit.

Deci, vezi ce presupune optimizarea SEO gratuit, fără să apelezi la o firmă de SEO. La specialisti SEO vei putea apela oricand, dar prima dată vezi ce presupune procesul, vezi ce poti obtine tu prin forțele proprii.

După cum vei observa mare parte din procesul de optimizare a site-ului o poți realiza chiar tu folosind acest instrument SEO gratuit. (+ ceva muncă)

Ce contine instrumentul de optimizare seo gratuit?

 • investigarea starii actuale a paginilor ce urmează a fi optimizate
 • planificarea modificarilor SEO de efectuat la nivel de titlu pagini, descrieri pagini, url-uri pagini, optimizarea seo imagini etc
 • identificarea și stabilirea scopului fiecarei pagini in parte (poți avea pagini care informează pe un subiect, dar poti avea si pagini care trebuie sa determine achizitia unui produs, sau realizarea unei programari pentru consultatie, sau cererea unei oferte personalizate

Instrumentul de optimizare seo oferit gratuit este utilizat de echipa noastră in mod curent alaturi de celalalte soft-uri specifice de monitorizare SEO și alte template-uri de management al proiectului SEO. 

Odată ce ai ințeles conceptul poți trece la treabă. Atentie, optimizarea seo gratuită, nu este intocmai gratuită. Acest proces este acelasi pe care il urmeaza si profesionistii cand optimizeaza alte site-uri.

Deci, presupune investiție de energie creativă și timp pentru a ajunge la capăt, dar efortul este bine meritat.

A, apropo, nu vei ajunge la capat cu procesul de optimizare seo, pentru ca acest proces de optimizare a site-ului este un proces continuu. Cel mult vei optimiza paginile deja existe in site.

De indata ce vei vedea rezultatele muncii tale, sigur vei dorii să continui optimizarea site-ului si pentru alte subiecte din domeniul de activitate.


Se poate face optimizare SEO gratis fara link-uri ?

Da, se poate. Tot procesul de optimizare onpage este unul ce pune accent pe oferirea unui continut de mare valoare pubicului tău țintă.

Practic, procesul de optimizare folosit cu instrumentul oferit arata astfel:

 1. Te asezi pe scaun și te gandesti ce informații iși doreste clientul tau. Ce informatii ar dori să găsească pe site-ul tau? Ce fraze utilizeaza in google pentru a iși rezolva problemele?
 1. Cercetezi ce rezultate sunt pe google pentru interogarile utilizate. De aici iți mai vin și alte idei.
 1. Verifici ce continut ai tu pe site pe subiectul abordat și ce scriu alte site-uri. Dacă deja ai continut pe subiect, trebuie doar sa il imbunatatesti pentru a raspunde mai complet la nevoile utilizatorului. Practic asta inseamna ca va trebui sa fi clar si complet. Deci nu scrie doar de dragul de a acoperii niste cuvinte cheie. SEO din ziua de azi nu mai este despre cuvintele cheie. Cauta sa acoperii un subiect in profunzime cu detalii importante, aplicabile. Stii doar ca in orice produs si serviciu, detaliile fac diferenta.
 2. Scrii cu pasiune pentru a iti ajuta potentialul client.

Atentie, propunerea noastra de optimizare gratuita a site-ului are la bază dorința de a atrage trafic informativ, adică vizăm acei vizitatori ce ajung pe site prin intermediul articolelor scrise punctual pe un subiect.

Asta va atrage si un bounce rate mai mare initial. Nu te speria, nu este un lucru negativ, bouce rate-ul pe articole bine documentate este normal să fie mai mare, iar algoritmul Google știe acest lucru. Bouce rate-ul nu este mereu un aspect negativ, din contră trebuie interpretat uman pentru a ințelege dacă este în parametrii normali de comportament. Spre exemplu poți avea bounce rate de 80% pe vizita in articol, dar timpul petrecut pe pagină sa fie de 3 minute, ceea ce este un aspect ce nu mulți specialiști îl iau in calcul la interpretarea rezultatelor.

Pe măsura ce site-ul tău va devenii din ce in ce mai complet si vei continua să remarketezi vizitatorii, vei obtine si rezultate pozitive financiar.

Traficul informativ, este cel mai rentabil trafic cand faci o analiza pe un interval de 12 luni.

Ok, vorba lungă sărăcia omului. Uite cateva imagini din instrumentul de optimizare seo gratuit.

captura ecran instrument seo gratuit

Posibil să fie coplesitor de urmat procesul dar va promit ca merita si functioneaza.
Odata ce ai stabilit toate detaliile SEO din planificator, urmeaza doar sa implementezi.
Stiu ca necesita mult timp, dar adevarul este ca SEO necesită timp.
Uite, noi ca firmă de marketing online, alocăm minim 200 de ore pe an fiecarui proiect de optimizare seo. Vorbim de un efort uman pentru analiza, creare texte, optimizare. La acest efort uman se mai adauga si alte costuri cu licentele software utilizate in proces. Deci SEO nu este ieftin, din contra.

SEO nu se automatizeaza decat pe strangerea unor informatii din internet, dar analiza datelor si interpretarea trebuie facuta tot uman.

De aceea SEO este scump, pentru ca necesita atat expertiza practica cat si timp dedicat pentru  cercetarea si implementarea de schimbari ce aduc valoare mai mare continutului prezentat in site.


SEO are 4 piloni principali de care trebuie sa iei aminte si sa le urmezi fara a face SPAM pe zona de linkbuilding. Cum se facea odata si poate se mai face si azi de către unii specialiști ce se riscă mai mult.

 1. Cercetezi subiectul
 1. Implementezi tehnic in site toate elementele de SEO.
 1. Partajezi continutul in mediile sociale, exemplu facebook, google+ si linkedin astfel incat publicul tinta din materialul creat sa valideze calitatea acestuia.
 2. Linkbuilding, un element ce trebuie sa intervina doar dupa ce te-ai asigurat ca ai primele 2 puncte sunt bine aplicate pentru site-ul tau.

Daca ai continut de calitate si complementezi cu Video si Imagini cel mai probabil să te faci auzit foarte repede.

Procesele de optimizare SEO nu se opresc la cunostintele practice de astazi. Stiinta SEO continua sa evolueze, necesitand un proces creativ din ce in ce mai intens.

Deci SEO nu e mort ci trebuie doar sa te adaptezi, sa devii mai creativ si sa aplici tactici care nu le-ai alocat in trecut pentru ca ai apelat la tactici mai rapide si mai ieftine.

In instrumentul de optimizare SEO gratuit atasat acestui articol, abordam doar partea de cercetare si planificare a schimbarilor din site.
In următoarele articole vom aborda si alte detalii foarte importante din subiectul de SEO.

Completează formularul pentru a primi instrumentul de optimizare SEO gratuit.

Si, BONUS, ghidul audit seo profesional.

De ce oferim acest instrument de optimizare site gratuit?

Pentru că optimizarea site-ului este începutul și baza marketingului online si ar trebui să inceapă de la proprietarul site-ului. SEO este doar o parte din promovarea online. Dar odată inceput procesul de optimizare a site-ului vei acorda mult mai multa atentie publicului tinta si vei oferii continut de calitate.

Dacă ai intrebări, scrie-ne un email sau sună-ne.

Succes.