Promovare Restaurant 12 tactici eficiente

Cum faci Promovare pt Restaurant in mod eficient? Astazi promovarea restaurantelor este mult ajutata de tehnologie.Vezi 12 tactici eficiente de promovare a restaurantului. Apeleaza la tehnologie pentru o promovare mai eficienta si mai usoara.

Ce putem face pentru o promovare mai buna a restaurantului?

Promovare Publicitate Restaurant

1. Dai o identitate, o personalitate restaurantului tau.
Cea mai importanta reteta este chiar „reteta de restaurant”. Ce preparat este unic la tine in restaurant?
Prezinta Unicitatea printr-o Ilustratie desavarsita. Una din cele mai mari placeri ale unui creator, dincolo ce cea de „parinte” a unui brand, este de a da frau liber imaginatiei si creativitatii in produsul numit ilustratie. Consideram ilustratia ca fiind acel ceva care aduce arta in comunicarea vizuala.
2. Corolar: fii sigur ca si retetele tale au personalitate.
Un specialist francez in turism a zis clar: invatati sa gatiti. Apoi chemati turistii in Bucuresti.
Biftec Restaurant Celere

Atentie: un preparat inseamna ingrediente, reteta, aspect, pret. Si atmosfera.

3.Raspunde cautarilor pe google cu anunturi.
Putem face publicitate pentru restaurant prin intermediul Google. Cand cineva cauta cel mai bun restaurant din X locatie, tu poti sa te afisezi eficient si sa faci o propunere interesanta. Marketingul cu raspuns specific la o cerere concreta de informatii pe Google este printre cele mai eficiente metode de promovare a unui restaurant.

4. Foloseste Remarketing inteligent.
Putem apela la metode de publicitate personalizate cum este Remarketingul. Adaugand si bannere dinamice cu multiple imagini si mesaje care sa comunice ofertele speciale.

5. Publicitate extinsa pe Facebook.

Putem profita de publicitate extinsa catre facebook prin remarketingului pe reteaua facebook.

Adaugarea unor bannere in remarketing care sa promoveze ideea de BONUS la comenzi multiple. a.i sa stimulezi recurenta comenzilor.

6. Ofera aplicatie mobila pentru comenzi.
Poti creste brandul restaurantului si vanzarile daca oferi clientilor o aplicatie dedicata pentru android si iphone. O astfel de aplicatie dedicata pentru restaurante de genul celei de la Presto Pizza te ajunge pe la 1500 EUR, dar merita.

Este un trend nou de a face comenzi din aplicatiile mobile.

Strangi puncte, primesti oferte speciale. Cei care dau comenzi corporate recurente vor plasa comenzi mult mai usor.

Provizoriu este un element de diferentiere in piata restaurantele ce au aplicatii de comanda pe mobile sunt mai bine vazute de client.

7. Promovarea si publicitatea stradala.
Publicitatea stradala a restaurantului este cea mai importanta metoda. Asadar sa ai un totem, o reclama cu led vizibila si care sa atraga atentia este extrem de importanta.

8. Foloseste Flyere Inteligente.
Azi 99% din flyere ajung la gunoi. Deci nu mai face flyere de volum pentru restaurant. In schimb, fa niste flyere inteligente. Fa un catalog gen catalogul Ikea. In acest catalog poti prezenta foarte detaliat fiecare preparat foarte sugestiv. Poti spune si cateceva despre ingrediente si despre calorii si despre bucatar. Acest catalog nu il oferi ca orice flyer asa in vant. Pentru ca te costa. Dar poti pune niste coduri speciale pe fiecare catalog, astfel incat agentii care fac livrarea sa aiba acest cod alocat personal. Agentii stabilesc singuri cui vor lasa acest catalor, pentru ca codul personalizat le aduce un BONUS daca este utilizat. Astfel folosesti un sistem eficient de recomandare si publicitate corect tintita.

9. Colanteaza-ti masina cu oferta restaurantului.
Scrie macar numele restaurantului adresa si site-ul. Daca mai pui si un QR code deja esti la moda. Portbagajul masinilor tale si ale rudelor pot fi ambasadori buni ai restaurantului tau. Stai in trafic macar stai cu un scop. Daca vrei sa iesi in evidenta poti apela la niste printuri 3D pe care sa le pui pe masina ta si vei atrage atentia.

10. Promoveazati restaurantul in Google Business.
Cel mai eficient mod de a te afisa la cautarile locale este sa fi prezent pe google business. Iti definesti sumar si clar restaurantul cu adresa si detaliile de contact. Vei fi listat de Google pentru cel putin 1 expresie de cautare specifica zonei in care este localizat restaurantul. Astfel obtii un trafic foarte calitativ.

11. Organizeaza concursuri pe Facebook.
Poti oferii un card special de discount clientilor care consuma la tine in restaurant cu conditia sa faca o poza alaturi de ospatarul favorit si sa o posteze pe facebook. Astfel prietenii clientilor tai vor fi mai deschisi invitatiilor viitoare la o gustare in restaurant.

12. Fa Publicitate Platita intr-un ziar sau revista locala.
O astfel de tactica se preteaza doar restaurantelor cu acces central si care acopera o arie semnificativa. totusi daca locatia ta este una destul de clar definita poti sa identifici grupurile de facebook care sunt create pentru comunicare pe zona respectiva. Exemplu Cartierul Cosmopolis are vreo 3 comunitati de facebook definite in care daca te inscrii poti sa iti promovezi eficient restaurantul. Cu conditia sa fi apropiat de cartier.

Mai sunt si alte idei ce le poti aplica pentru a promova restaurantul tau eficient. Le vom aborda in articole viitoare sau ca un update al acestui articol.

Hai sa discutam despre promovarea restaurantului tau

Adrian Ficker

Adrian Ficker

Trainer Marketing Online la LeonPaul Media
Cultivator de ideii si strategii de vanzare online. Va ajut cu experienta practica in marketing si vanzari acumulata in 15 ani. Ca si antreprenor cunosc atat succesul cat si falimentul. Uneori castigi, uneori inveti.
Adrian Ficker

Ultimele postari ale lui Adrian Ficker (vezi toate)